Autostad Goes

Twee jaar geleden werd ik als voorzitter van de Merkendealers Midden-Zeeland benaderd door Albert Boonman van Goes Marketing.Tekst: Rob Strating
Foto’s en film: Gianni Agosti / Carspotter Jelle

Twee jaar geleden werd ik als voorzitter van de Merkendealers Midden-Zeeland benaderd door Albert Boonman van Goes Marketing. Hij kwam met het idee voor Autostad Goes. Goes is al een paar jaar Modestad en elk jaar wordt er rondom dat thema van alles georganiseerd.
Ik heb vervolgens een vergadering uitgeschreven in de herfst van 2019 met het idee om Autostad Goes in mei 2020 te organiseren.
Omdat ik ook in het bestuur zit van de Organisatie Molentocht, hebben we besloten om Autostad te organiseren in het derde weekend van mei.
De zaterdag werd gereserveerd voor de merkendealers in de autoboulevard in de Poel en op zondag zou de Molentocht worden gereden.
Voor het publiek betekent dat een weekend dat bol staat van de automobielen.
Helaas strooide de pandemie roet in het eten en moesten we ook dit jaar besluiten Autostad Goes te verplaatsen naar 2022.

De opmaat naar Autostad Goes op 15 juli
Dankzij de versoepelingen afgelopen voorjaar werd het idee geboren om een soort opmaat van Autostad Goes te organiseren. Daarvoor werd in samenwerking met Goes Marketing een datum geprikt: donderdag 15 juli.
Er werd besloten om op de Grote Markt in Goes reclame te maken voor Autostad 2022 en tevens 25 nieuwe auto’s te presenteren op een ‘catwalk’.
Die presentatie heb ik op me genomen en tussen 11.00 en 17.30 uur heb ik vier nieuwe auto’s per uur aan het publiek voorgesteld.
Inmiddels had Goes Marketing bij Reclamebureau Nilsson een logo en een lay-out van Goes Autostad laten maken met zowel een nieuwe auto en een oldtimer, merkenlogo’s etc. Die werden op banieren gedrukt.
De vergunningen voor 15 juli hebben nog wat hoofdbrekend gekost, omdat de versoepelingen weer werden teruggedraaid. De Grote Markt moest met dranghekken afgezet worden, ook voor de terrassen.
Uiteindelijk kwamen alle vergunningen op tijd binnen.
Auto Poppe stelde de transporter en de chauffeur ter beschikking, een tweede chauffeur kwam van Auto Kievit.
Hofman Producties had voor het geluid en vlaggenmasten voor de banieren gezorgd.
Het publiek was enthousiast en zag veel nieuwe auto’s voor het eerst. De hele dag stonden de auto’s op de Grote Markt en elk kwartier werd er een auto op de catwalk gereden.

Autostad Goes 2022
Hoe en wat er allemaal georganiseerd gaat worden op 14 mei 2022 op de autoboulevard, moet nog beslist worden in komende vergaderingen. We proberen in ieder geval publiekstrekkers naar Goes te halen, zoals supercars en foodtrucks.Ieder automobielbedrijf maakt zijn eigen feestje.
De Molentocht start op 15 mei op het Vliegveld Midden-Zeeland en eindigt in de Goese binnenstad. Men verwacht zo’n 350 oldtimers op die dag.
Op naar Autostad Goes in het derde weekend van mei 2022!

AutoZeelandtest van de Audi e-tron GT

11-08-2021 “Koning Stroom”

Sneak Preview van de DS 4 E-TENSE in de DS Store in Breda

02-08-2021 "Charisma"

Sneak preview van de Volvo C40 Recharge

30-07-2021 Afgelopen zaterdag 24 juli stond de splinternieuwe volledig elektrische...

AutoZeelandtest van de Škoda Enyaq iV 80

28-07-2021 “Sterkstromer!”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid