“Road Star”

Nieuwe Mercedes-Benz Actros voor Dek Opleidingen

Door Rob Strating

Voor de derde keer in de geschiedenis van het gerenommeerde bedrijf heeft men weer een Mercedes-Benz aangeschaft, dit keer een 1836 LS trekker.
Uiteraard mocht Automotions Mercedes-Benz de truck leveren.

Op een mooie dag straalt de ster nog eens extra, zeker op een Actros in de nieuwe huisstijl van het grootste verkeersopleidingsinstituut van Zeeland.
In alle drie de gevallen mocht ik als automotive journalist een verhaal schrijven. De eerste keer in 1994, de tweede maal in 2004 en nu schrijven we 2017.

Moderne leswagen
Jos Dek is directeur en zoon van oprichter Ko Dek. Hij koppelt als eerste de Actros aan de gerenoveerde oplegger die eveneens van het nieuwe logo is voorzien.
Hij praat me graag even bij: “We proberen een zo groot mogelijke variëteit aan te brengen in onze vloot en daar hoort Mercedes-Benz natuurlijk bij. Het is immers de meest verkochte truck in Europa.
Het is een Actros 1836 LS, dat betekent 18 ton en 360 pk. De OM 470 heeft een 11 liter zescilinder motor en is gekoppeld aan een nieuwe 12-traps automaat. Hij is ook voorzien van een nieuwe achteras met luchtvering. Het is fijne auto met een mooie uitstraling, waarbij de kwaliteit en de veiligheid hoog in het vaandel staan.
Hij voldoet niet alleen aan de Euro 6 norm, maar is ook bijzonder zuinig. Bij Automotions hebben ze er extra zijruiten ingezet, om de zichtbaarheid op de weg te verbeteren. Hij heeft bovendien een vlakke cabinevloer en extra stoelen. Daardoor is de cabine wat hoger dan bij andere trucks.
Bovendien maken we bij deze nieuwe Mercedes gebruik van FleetBoard, een systeem waarbij we de rijprocessen verbeteren en de efficiëntie verhogen. 

Via Mercedes-Benz Nederland wordt er nog een presentatie plus een producttraining verzorgd en vervolgens geven we met deze auto ook rijtrainingen aan transportondernemingen die met zulke Actrossen rijden.”

Op de foto’s zien we Marloes Paulussen, Product Expert bij Automotions Mercedes-Benz, de overhandiging van de sleutels door verkoopadviseur Dignis van Gilst aan Jos bek en Paul Wijnen die de vaste instructeur op de Actros wordt.
Bovendien heb ik nog een foto gemaakt met de Actros en de onlangs aangeschafte Mercedes-Benz Vito met aanhanger voor het rijbewijs BE.

Markante bergbeklimmer

13-12-2017 AutoZeelandtest van de Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JDT AT Q4

Mooie, praktische roofkat

04-12-2017 AutoZeelandtest van de Jaguar XF Sportbrake R-Sport

Toyota De Jonge levert twee maal Yaris aan Dek Opleidingen

04-12-2017 Directeur Jos Dek van het bekende Opleidingsbedrijf in Goes kreeg uit...

“Jaguars eerste compacte SUV”

28-11-2017 Sneak Preview bij Auto Ventura, Amundseweg 29A Goes Alleen vandaag...

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid