AutoZeeland was weer op de 88e internationale Autosalon van Genève

Op dit moment wordt misschien wel de belangrijkste autobeurs ter wereld in Genève georganiseerd.

Nog tot volgende week zondag 18 maart kunnen de bezoekers genieten van meer dan honderd Europese en wereldpremières. Niet alleen de reguliere autofabrikanten laten hier hun nieuwe producten zien, ook designers en kleine, exclusieve merken zijn hier altijd in ruime mate vertegenwoordigd.
Het grote Palexpo-complex ligt infrastructureel bijzonder gunstig, namelijk aan het station, aan de A1 en aan het vliegveld.
Voor het eerst dit jaar ontbraken er vijf merken: Cadillac, Opel, Mini, Infinity en DS en dat vind ik ontzettend jammer. Ik snap de afweging van de marketing niet altijd.
Normalerwijze verzorg ik de tekst en maakt Gianni Agosti de foto’s. Helaas was Gianni door familieomstandigheden verhinderd en daarom moet u het met mijn foto’s doen die absoluut niet de kwaliteit bezitten die u gewend bent.
Ik neem u de komende weken graag mee langs de indrukwekkende stands op de Geneefse Salon.

Volvo XC 40, Auto van het Jaar 2018
Op maandagmiddag, vlak voordat de persdagen beginnen, wordt de uitslag bekendgemaakt van de verkiezing van de Auto van het Ja heeft de nieuwe Volvo XC 40 glansrijk van de 7 genomineerden gewonnen met 325 punten. De verkiezing is er al vanaf 1964. De onderscheiding werd toegekend door een vakjury van 60 autojournalisten. Nooit eerder won Volvo deze prestigieuze titel!
De XC 40 staat op het zogenaamde CMA platform, wat staat voor Compact Modular Architecture en dat ook gaat dienen voor de komende nieuwe Volvomodellen. Het is samen met het moederbedrijf Geely ontwikkeld. Hij zit volgepakt met vooruitstrevende veiligheidssystemen en is leverbaar met drie benzine- en twee dieselmotoren. Binnenkort komt ook de T5 Twin Engine uit. Hij wordt in Gent gemaakt.

BMW X2
De nieuwe X2 beleeft in Genève zijn Europese première, maar hij staat ook al bij de Zeeuwse BMW-dealer Zwartepoorte. Hij heeft een heel nieuw design: een compacte SUV met coupé-achtige trekken. De nierengrille is opnieuw ontworpen en hij heeft een stoere uitstraling met zijn hoekig ogende wielkuipen. En de expressieve dorpelverbreders. Eén benzine- en twee dieselmotoren, allemaal tweeliter viercilinders. Vanaf € 47.495,- staat hij bij de dealer.

Peugeot 508
Compleet vernieuwd, een spectaculair ogende vierdeurs coupé. Hij heeft een agressieve oogopslag, is alleen als hatchback leverbaar met bijzondere achterlichten. Een grote achterklep maakt het beladen van de 487 liter grote bagageruimte gemakkelijk. Hij bezit de befaamde Peugeot i-cockpit, veel veilige assistentsystemen en een nieuw onderstel Tee benzine- en twee dieselmotoren plus een hybrideversie met een systeemvermogen van 300 pk. Ook een 8-traps automaat.

Mercedes C-Klasse
Hij onderging een subtiele uiterlijke facelift met nieuwe hightech koplampen die tot 650 meter ver kunnen schijnen. Keuze uit drie soorten digitale dashboarden. De cruisecontrol wordt niet meer met een hendel, maar op het stuur bediend. Nieuwe stoelen met meer steun en een compleet nieuw motorenpalet moeten de populaire C-Klasse weer nieuw leven inblazen.

Audi A6
Met trots presenteert Audi zijn nieuwe A6 als wereldprimeur op de Salon. De grote hoekige grille valt als eerste op, als tweede de breed uitgeklopte spatschermen en ten derde zijn mooie achterzijde die aan de A8 doet denken. Hij ging naar de sportschool en raakte daar flink wat kilo’s kwijt. Vanaf midden maart is de nieuwe A6 te bestellen met veel assistentsystemen, zogenaamde mild-hybride diesel- en benzine- krachtbronnen en natuurlijk vier uitvoeringen met Quattrotechniek.

Porsche GT3 RS
Wereldprimeur! De gifgroene GT3RS is een raceauto voor de gewone weg. Dankzij de toepassing van materialen als carbon, titanium, magnesium en aluminium werd hij lichter. Ook isolatiemateriaal verdween en er werd dun glas gebruikt. De vierliter zescilinder boxer heeft 520 pk en heeft geen turbo en is gekoppeld aan een 7-traps dubbele koppelingsautomaat. Hij maakt maximaal 9000 toeren en spurt in 3,6 seconden naar de honderd. Topsnelheid: 312 km/h.

Jaguar I-Pace
De Jaguarstand in Genève is twee keer zo groot geworden. Prominent is de wereldprimeur: een elektrische bloedmooie SUV! De 4.60 m lange I-Pace heeft een gunstige CW-waarde: 0.29. Hij heeft twee elektromotoren die de voor-en de achteras aandrijven. Hij heeft 400 pk/700 Nm, spurt in 4 seconden naar de honderd en heeft een actieradius van 500 km+. Niet alleen Jaguar verwacht veel van deze nieuwkomer, de Zeeuwse dealer Auto Ventura ook, Rob Zwartepoorte heeft er al een paar besteld!

Honda CR-V
De populaire SUV van Honda werd binnenstebuiten gekeerd en kreeg naast een nieuw koetswerk een langere wielbasis en full-ledverlichting. De dieselmotoren zijn geschrapt. De 1,5 liter VTEC turbo benzinemotor met 182 pk/240 Nm kan met een manuele zesbak of een CVT- automaat worden geleverd. De tweeliter wordt in combinatie met een elektromotor aangeboden. De CR-V is als voorwiel-of als vierwielaangedreven versie te verkrijgen.

Renault Mégane RS
Daar is weer zo’n lekker Renault-monstertje! Hij heeft alles in huis om een snelle bochtenkunstenaar te worden: een 1,8 liter viercilinder turbomotor met 280 pk/390 Nm gekoppeld aan een dubbele koppelingsautomaat waarmee hij in 5,9 seconden naar de honderd gaat. Vierwielbesturing, een sportonderstel, sportdempers, sperdifferentieel, dikke sloffen en een agressieve uitstraling zorgen ervoor dat iedereen die hem in zijn binnenspiegel ziet aanstormen, uit de weg gaat!

AutoZeelandtest van de Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid Premium

15-04-2019 “Hij is weer terug!”

Autosalons deel 4

08-04-2019 We nemen u voor de vierde keer mee naar al het spannende nieuws op...

Exclusieve ontmoeting van BMW Zwartepoorte op Landgoed Mattemburgh

01-04-2019 Op zaterdag 30 maart vond er een bijzondere en exclusieve ontmoeting...

Caravantrekker met elektrisch vermogen

01-04-2019 De Mitsubishi Outlander PHEV is veel meer dan elektrisch rijden.

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid