Video

Impressie van de Mercedes-Benz A250e

Impressie van de Mercedes-Benz A250e

Met deze A-Klasse die niet eens de naam AMG draagt, brengt Mercedes een ongelooflijk sportieve Plug-in Hybrid op de markt, een unieke auto in dit segment.
Wat een verrassende auto is dit geworden!

Na de oorspronkelijke compact-van met een sandwichbodem werd in 2012 een totaal andere, meer sportievere A-Klasse geïntroduceerd. Dit concept werd ook ter gelegenheid van de vierde oplage in 2018 gehandhaafd.
Hij werd gestroomlijnder, werd wat groter en ook de binnenruimte nam toe. De hatchback meet 4,42 m in de lengte, de limousine is 13 cm langer, maar de wielbasis is dezelfde.

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie Volkswagen Arteon Shooting Brake 2.0 TSI

Impressie Volkswagen Arteon Shooting Brake 2.0 TSI

Ter gelegenheid van de facelift van in 2017 geïntroduceerde Arteon, brengt Volkswagen een bloedmooie variant uit, de Shooting Brake.
Een lifestyle combi met een sierlijke daklijn waarmee het designteam in mijn ogen een topprestatie heeft geleverd.

Bij Auto Poppe in Goes is het druk: de 100% elektrische ID3 is een runner eersteklas en de grote ID4 staat sinds vorige week in de showroom. Sinds kort staat er echter ook een bijzondere crossover in de winkel: de Arteon Shooting Brake.
Hoewel de meeste mensen hoog willen zitten, brengt Volkswagen tóch een lage combi uit en als ik eerlijk ben, vind ik die move van het grote concern een geweldige!
Het verkoopteam regelde de testauto op een ultra korte termijn voor mij en ik kreeg hem gewassen en gestreken mee. Compliment!

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl 

UITGELICHT: Audi A3 Limousine 1.5 TFSI Sport S Line Edition S Tronic

UITGELICHT: Audi A3 Limousine 1.5 TFSI Sport S Line Edition S Tronic

Bent u op zoek naar een unieke auto? Dan is deze A3 Limousine S Line wellicht de auto voor u!


Originele Nederlandse auto en een originele S line met S line interieur en een S-Tronic vol-automaat. Uiteraard ook uitgevoerd met een gescheiden klimaat controle systeem, parkeersensoren, cruise control en een wegdraaibare trekhaak. De combinatie van de 150 pk sterke TFSi motor en S-Tronic vol-automaat zorgt voor de ultieme comfortabele en toch sportieve rij ervaring. het CoD systeem zorgt voor een zeer zuinig brandstofverbruik door automatisch cilinders in de motor uit te schakelen wanneer en weinig tot normaal vermogen gevraagd wordt.

Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar op 06 - 82 31 12 82. Wij werken met heldere all-in prijzen, zonder kleine lettertjes. Koopt u een auto bij ons dan bent u verzekerd van de onderstaande zekerheden, inbegrepen in de prijs die aangeboden wordt;

  • Inclusief een nieuwe onderhoudsbeurt volgens het schema van de fabrikant
  • Inclusief een nieuwe APK
  • Inclusief herstellen geconstateerde defecten tijdens bovenstaande controles
  • Inclusief een professionele reiniging van het interieur en exterieur
  • Minimaal een halve tank brandstof in de tank

Kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie Volkswagen ID3 Plus 1ST

Impressie Volkswagen ID3 Plus 1ST

Het lange wachten wordt beloond: de ID3 is geen saaie elektrische ‘stofzuiger’, deze E-auto veroorzaakt andere gevoelens op het gebied van rijplezier. Zouden de kever en de Golf een waardige opvolger hebben gevonden? In ieder geval staat hij symbool voor de wereldwijde doorbraak van de elektrische auto.

Al 70 verkocht!
Verkoopadviseur Niels Zwemer van Auto Poppe regelde de ID3 Plus voor mij.
Op de grote showroomruit staat een wervende tekst: ‘Hij is er, de ID3!’ Het terrein staat vol met ID3’s, dus vroeg ik aan Sales Manager Charles de Vries: moet er niet staan: “Ze zijn er….?” Waarop hij antwoordde: “Eigenlijk wel, we kunnen heel Zeeland van ID3’s voorzien, zoveel hebben we er aangeschaft…!” Het tekent hoe belangrijk de nieuwe elektrische VW is en wat men allemaal van hem verwacht.
Vlak voor het ter perse gaan sprak ik met directeur Jan Jaap Hietkamp en hij vertelde me dat er al ruim 70 ID3’s verkocht zijn…!

Hoewel Gianni de testauto professioneel gefotografeerd en gefilmd heeft, heb ik juniorverkoper en stagiair Marnix Loontjens even op de foto gezet bij de opvallende aqua ID3 voor de showroom van Auto Poppe. Ik stel hem aan het eind van de test aan u voor.

Lees en kijk verder

Impressie Volvo V60 B3 Mild Hybrid Business Pro

Impressie Volvo V60 B3 Mild Hybrid Business Pro

“Stoere zuinige premium Zweed”

Volvo is zijn modellengamma aan het elektrificeren, een proces dat gevolgen heeft voor de V60. De B3 is een nieuwe benzinemotor met mild-hybridtechniek. Een verrassend verslag van een uitgebreide testrit naar Duitsland.

Directeur Peter van der Giesen van Volvo Cappendijk Goes zorgde ervoor dat de grote combi gewassen en gestreken klaar stond. Gianni en ik kregen toestemming van de eigenaren van het mooie riet gedekte huis om daar de fotosessie te maken.

Zo typisch Volvo
Volvo is eigenlijk altijd een eigengereid automerk geweest. Bijzondere modellen, veiligheidsvoorzieningen in een tijd dat nog niemand daaraan dacht, betrouwbare motoren, als eerste merk de diesel afzweren en misschien wel dankzij de Chinese eigenaar Geely nu Zweedser dan ooit!
Voor een Volvo in Zeeland kan je niet om de firma Cappendijk heen met vestigingen in Terneuzen en Goes.

Lees en kijk verder

Impressie MINI Cooper SE

Impressie MINI Cooper SE

“Premium Sub Compact Electric”

Een e-auto met het rijplezier van een echte MINI? Aanvankelijk was ik ook een beetje  sceptisch totdat ik met deze energieke en tendentieuze Cooper SE ging rijden…

Verkoopadviseur Jan Godeschalk van Renova Goes zorgde voor de testauto.

Ruim zestig jaar geleden presenteerde BMC-designer Alec Issigonis in een tijd van uitdijende automobielen zijn spectaculaire ontwerp: een kleine auto met heel veel binnenruimte dankzij een dwars geplaatste motor met daaronder de versnellingsbak.  Hij werd geleverd als Austin Seven en als Morris Mini Minor. Ik heb ze vorig jaar nog bewonderd in de MINI-afdeling van BMW Welt in München.
Tweeëntwintig jaar geleden gaf BMW, de nieuwe eigenaar van MINI, opdracht om ‘the new MINI’ te ontwerpen en dat dat initiatief succesvol was, weet iedereen.
In de vaart der e-volkeren heeft BMW zijn MINI nu ook geëlektrificeerd.

Lees en kijk verder

Impressie Hyundai i10 1 0i Premium

Impressie Hyundai i10 1 0i Premium

"Waarin een kleine auto groot kan zijn”

De directe concurrenten van de Hyundai i10 zijn de laatste jaren gefacelift of  verdwenen, omdat ze geen heil zien in kleine auto’s.
Hyundai daarentegen heeft zijn i10 compleet nieuw ontwikkeld en daarmee een verrassende zet gedaan op het schaakbord van deze klasse.

Auto Sturm is in zuidwest Nederland een belangrijke speler voor Hyundai. Verkoopadviseur Iven van Banning is verantwoordelijk voor het merk op de vestiging in Goes.
Het van oorsprong Koreaanse automerk staat samen met Kia op de vijfde plaats op de wereldranglijst. De modellen worden in het Duitse Rüsselsheim getekend en ontwikkeld.

Lees en kijk verder

Impressie Volkswagen Golf 1 5 eTSI 150 pk DSG ‘Style’

Impressie Volkswagen Golf 1 5 eTSI 150 pk DSG ‘Style’

Inmiddels is de compacte middenklasse naar hem genoemd: de Golfklasse. Hij heeft in al die decennia een vaste plaats veroverd en wordt wel eens de maatstaf genoemd. Is de Golf 8 weer zo goed?

Thuis in Zeeland
Als je over de A58 rijdt en de mooie gebouwen van CarVillage bekijkt, zie je op het gebouw van Auto Poppe staan: ‘Thuis in Zeeland.’ Met vestigingen in Goes, Vlissingen, Terneuzen en Oostburg is Auto Poppe een belangrijke speler in het Zeeuwse. Sinds vorig jaar vertegenwoordigen ze de vijf grote merken van het Volkswagenconcern: Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Seat en Škoda. Bovendien heeft Auto Poppe zijn eigen schadebedrijf ASP.

 

Lees en kijk verder

Impressie Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid R-Design

Impressie Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid R-Design

“Viking met sterkstroom”

Dankzij hybrid-power komt de jongste XC40 van Volvo aan een systeemvermogen van 262 pk. Je kan bovendien heel zuinig met hem onderweg zijn.

De nieuwe Volvo XC40 T5 Plug-in-Hybrid heeft alles in zich wat vandaag-de-dag populair is: een compacte SUV met een schone ‘downsizing’- turbo-benzine- en een elektromotor. Typisch voor Volvo is dat ze al een hele poos duurzame auto’s maken, lang voordat het woord mode werd. Soliditeit en veiligheid worden met hoofdletters geschreven. Bij oldtimerritten is het aantal Volvo’s opvallend en als je veel op de weg zit, kom je maar al te vaak Amazones en Kattenruggen tegen.

 

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie Ford Kuga PHEV ST Line

Impressie Ford Kuga PHEV ST Line

De nieuwe Kuga is in zijn derde oplage een bijzondere auto: niet alleen is hij leverbaar als Plug-in-Hybrid, maar hij vervangt ook de C-Max-serie. Een verrassende SUV met vele kwaliteiten.

Kugahistorie

Ford brengt zijn populaire SUV voor de derde keer uit. De eerste generatie vierde zijn geboorte op de Autosalon in Genève in 2008. Hij baseerde toentertijd op de Focus en werd in de fabriek in Saarlouis gebouwd. De tweede generatie kwam in 2013 en werd samen met zijn Amerikaanse broer, de Escape ontwikkeld.
In 2020 is het allemaal wat minder gecompliceerd, want alle modellen zijn wereldwijd praktisch hetzelfde, ze hebben alleen een andere naam. De Escape wordt voor de USA in Louisville, Kentucky gebouwd en de Chinese uitvoering heet Chonqing. Onze Kuga loopt in het Spaanse Valencia van de band.
De nieuwe Kuga is op een volledig nieuw platform ontwikkeld. Dat betekent dat er nu ook ruimte is voor elektrificatie. Hij staat op het nieuwe C2 platform en is verkrijgbaar met verbrandingsmotoren, als mild-hybrid, als normale hybride en nu dus ook als plug-in-hybride. In Nederland met zijn aparte fiscusbeleid zijn alleen de verbrandingsmotoren én de plug-in-hybridevariant te verkrijgen.

Bekijk hier de volledige impressie

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid