Video

Impressie Volkswagen ID.4 1st. MAX

Impressie Volkswagen ID.4 1st. MAX

De ID.4 is de allereerste 100% elektrische wereldauto van het Volkswagenconcern. Hij wordt in Duitsland, China en in de USA gebouwd.

Thuis in Zeeland
Auto Poppe is natuurlijk dé dealer voor alle merken van het Volkswagenconcern in onze provincie: Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Škoda en SEAT. Het bedrijf heeft vestigingen in Goes, Vlissingen, Terneuzen en Oostburg. Tot slot heeft Auto Poppe een eigen schadebedrijf waar men merk-erkend repareert voor alle genoemde merken plus Kia.
Ik haalde de ID.4 op in Goes en heb hem samen met mijn kleinzoon Toon getest op Goeree-Overflakkee.

Lees en kijk verder

Impressie Mitsubishi Eclipse Cross Plug In Hybrid

Impressie Mitsubishi Eclipse Cross Plug In Hybrid

“Bijzondere Plug-in-Hybrid”

Mitsubishi heeft de Eclipse Cross compleet vernieuwd. De pers heeft het over een facelift, maar ik ga voor een spectaculair vernieuwde crossover, mede door de Plug-in-Hybridtechniek.
Er was even sprake van een verdwijning van het mooie merk in Europa, maar gelukkig is dat niet het geval!.

Ik reed met de demo van Tramper Goes, dealer voor de Bevelanden, Schouwen-Duiveland en Tholen. De klanten in Walcheren weten Autobedrijf J.W. de Voogd in Vlissingen ongetwijfeld te vinden en Automobielbedrijf Moret is in Terneuzen verantwoordelijk voor de verkoop van het automerk met de diamanten in het logo.
Het wordt tijd voor een nieuwe kennismaking met deze Eclipse Cross!

Lees en kijk verder 

Impressie Range Rover Sport P400e HSE Dynamic

Impressie Range Rover Sport P400e HSE Dynamic

Zo’n breed scala van motoren bij Land Rover is vandaag-de-dag uniek: van een Supercharged V8 tot een viercilinder met elektrische ondersteuning.
Ook uniek is sinds 1 mei zijn thuisbasis bij Auto Ventura: my home is my castle!

Directeur Rob Zwartepoorte stelde de stoere Range Rover Sport ter beschikking voor de test. Gianni Agosti fotografeerde de opvallende mastodont voor het spraakmakende nieuwe gebouw van Auto Ventura aan de Marquesweg 7 in Goes en Automotive Marketeer Marc Bomer neemt u via zijn opnames mee door het misschien wel mooiste autobedrijf van Zeeland.

Lees en kijk verder

Impressie Opel Mokka E

Impressie Opel Mokka E

“Visionair dubbelpak” De nieuwe Mokka lijkt van geen meter meer op zijn voorganger. Hij is niet alleen modern, maar hij oogt een stuk flitsender. Hij crossovert in het booming compacte SUV-segment. Ik testte de 100% elektrische versie én de 1,2 DI Turbo benzine. Ik stel in deel 1 de auto aan u voor, in het tweede deel komen de rijtests.

De opvolger van Dick Commee bij Van Mossel OPC is verkoopadviseur Floris van Overveld. Hij regelde de beide Mokka’s voor mij. De vorige Mokka ontstond nog onder de supervisie van General Motors. Hij werd in Korea gefabriceerd en was een zusje van de Chevrolet Traxx en de Buick Encore. Stellantis (voorheen PSA), het nieuwe moederbedrijf van Opel, Peugeot, Citroën en DS, stelde orde op zaken.
Er werden modellen geschrapt, zoals de Adam en de Karl en de nieuwe Mokka mocht alleen zijn naam behouden. Hij staat op het gezamenlijke platform van de andere merken van Stellantis en hij deelt ook de aandrijflijnen.
Die filosofie is verstandig en bespaart uiteraard een heleboel..

Lees en kijk verder ......

Impressie Volvo XC40 P8 Recharge AWD

Impressie Volvo XC40 P8 Recharge AWD

Volvo is opmerkelijk innovatief bezig. Het compacte SUV succesmodel heeft alle soorten aandrijvingen gehad: benzine, diesel, plug-in hybrid en nu is de 100% elektrische versie op het toneel verschenen.
Daarmee is het de allereerste volledig elektrische Volvo. De P staat voor Pure, duurzaam en schoon dus en de 8 voor het enorme vermogen.

Bij Volvo Cappendijk in Goes zijn ze blij met deze P8, want het is niet zomaar een elektrische variant. Net als vele merken heeft Volvo ook een apart luxe, in dit geval een volledig elektrisch merk: Polestar, het elektrische performance automerk uit Zweden.
Een Lexus mag je geen Toyota noemen, een DS geen Citroën, een Cupra geen SEAT en een Polestar geen Volvo.
Er worden dit jaar vier Polestar Spaces in Nederland geopend, nl. in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Leidschendam.
Waarom deze inleiding?

De geteste XC40 P8 Recharge AWD is onderhuids exact de Polestar 2!

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie BMW iX3

Impressie BMW iX3

“Freude am E-Fahren”

De nieuwe BMW iX3 is de tweede 100% elektrische auto van het Beierse concern en de eerste E-SUV. Hij wordt in het Chinese Shenyang geproduceerd en bezit de allernieuwste elektrotechniek van het merk die straks ook zijn broers en zussen gaat aandrijven.

Verkoopadviseur Jan Godeschalk, de nestor op verkoopgebied bij BMW Renova Zeeland, zorgde ervoor dat ik opgeladen aan de testrit kon beginnen, nadat Gianni de fotoshoot had gemaakt en receptioniste Marion daarbij bereid was in de winterse kou te poseren bij de mooie iX3.

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie Volkswagen Caddy Cargo

Impressie Volkswagen Caddy Cargo

“De Caddyklasse” De allrounder van Volkswagen is geweldig doorontwikkeld. De vijfde generatie is wat langer en breder geworden en presenteert zich in een ultramoderne outfit. Natuurlijk meld ik me voor de test bij de Zeeuwse Volkswagendealer Auto Poppe en wel bij Salesmanager bedrijfswagens Bas de Vroomen. Zijn collega Ronan Oostdijk heeft de Caddy al een beetje ijsvrij gemaakt en warm laten draaien. Dat was wel nodig in deze ijzige week in februari. De Golf onder de bestelwagens De nieuwe Caddy is spectaculair en compleet vernieuwd en heeft grote plannen voor de toekomst. Geen wonder, want in de 43 jaar dat hij bestaat zijn er ruim 3 miljoen van over de toonbank gegaan. Sinds 1978 heeft deze allrounder zich tot de maatstaf in de bestelwereld ontwikkeld. Hij baseert nu op het bekende MQB-platform, hetzelfde waarop ook de Golf is gebouwd. Een allrounder, want hij kon een gedifferentieerd palet van kopers voor zich winnen: niet alleen ZZP’ers, installateurs en bakkers, maar ook lifestyle-en outdoorfans en complete gezinnen.

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie van de Mercedes-Benz A250e

Impressie van de Mercedes-Benz A250e

Met deze A-Klasse die niet eens de naam AMG draagt, brengt Mercedes een ongelooflijk sportieve Plug-in Hybrid op de markt, een unieke auto in dit segment.
Wat een verrassende auto is dit geworden!

Na de oorspronkelijke compact-van met een sandwichbodem werd in 2012 een totaal andere, meer sportievere A-Klasse geïntroduceerd. Dit concept werd ook ter gelegenheid van de vierde oplage in 2018 gehandhaafd.
Hij werd gestroomlijnder, werd wat groter en ook de binnenruimte nam toe. De hatchback meet 4,42 m in de lengte, de limousine is 13 cm langer, maar de wielbasis is dezelfde.

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie van de Fiat 500e la Prima

Impressie van de Fiat 500e la Prima

Na 13 jaar brengt Fiat weer een nieuwe 500 uit met een vertrouwd uiterlijk, maar onderhuids een volledig nieuwe techniek. Het icoon dat geldt als de meest Italiaanse van alle stadsauto’s is nu 100% elektrisch leverbaar.

“il cucciolo parte elettrico”, is de titel van de test. “Het knuffelbolletje gaat elektrisch” luidt de vertaling.
In december 2007 testte ik de allereerste Cinquecento en ik heb hem toen al ‘knuffelbolletje’ genoemd. Het retro-ontwerp van de Amerikaanse designer Frank Stephenson, met een vette knipoog naar de ‘Nuova Cinquecento uit 1957, is zó polariserend en aandoenlijk knap, dat hij nog steeds vertedert en een glimlach veroorzaakt. Daardoor behoort hij tot de meest geslaagde retro-auto’s ooit

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid